Historie

history

Historie

  1. Home
  2. Om os
  3. Historie
Herman Knaust grundlagde Iron Mountain i 1951 i Livingston i New York. Knaust går under navnet “Mushroom King” blandt naboerne i Hudson River Valley og skaber sin første formue ved at dyrke og markedsføre champignoner. I 1936 betalte han $ 9.000 for en udtømt jernmalmmine og 40 hektarer land, så han kunne få mere land til at dyrke sit produkt. I 1950 havde markedet for champignoner ændret sig, så Knaust besluttede sig for at skifte branche – en branche, der ville gøre god brug af hans mine, som kan gav navnet "Iron Mountain".
 
Efter Anden Verdenskrig finansierede Knaust rejsen til USA for mange jødiske immigranter, der havde mistet deres identitet, fordi deres personlige papirer var blevet destrueret under krigen. På daværende tidspunkt var verden også indhyllet i en koldkrigsforventning vedr. atomsikkerhed. Begge faktorer fik Knaust til af fokusere på beskyttelse af vital information fra krige og andre katastrofer.
 
history 1
history 2
Som resultat blev Iron Mountain Atomic Storage, Inc. grundlagt i 1951. Knaust åbnede de første "sikkerhedsskabe" inde i Iron Mountain og placerede et salgskontor i Empire State Building. Han havde et godt tag på publicity og overtalte nobiliteter som general Douglas MacArthur til at besøge virksomheden i Iron Mountain. Deltagerpubliciteten var en udvidelse af markedsføringsprogrammets nye sted. Iron Mountains første kunde var East River Savings Bank, der bragte mikrofilmkopier af indbetalingsfortegnelser og dublerede underskriftskort i pansrede biler til det nye opbevaringsanlæg i bjerget. Andre virksomhedskunder kom snart til, da virksomheder i New York begyndte at få øjnene op for nødvendigheden i at beskytte deres vigtige fortegnelser.
 
Iron Mountain fortsatte med at vokse på markedet i New York City, blev større end det oprindelige anlæg i Iron Mountain og udvidedes til en udtømt kalkmine, der lå tættere på byen. Iron Mountain var nu den førende virksomhed inden for beskyttelse af uundværlige fortegnelser.
 
Kunderne begyndte snart at ønske sig opbevaringsmuligheder til deres papirdokumenter. I 1978 åbnede Iron Mountain dets første anlæg til opbevaring af fortegnelser i New York. Iron Mountain voksede ud af markedet i New York City i 1980, da det åbnede et anlæg i New England med det formål at servicere det opstående behov for at beskytte backupdata fra computere. I 1983 ekspanderede Iron Mountain yderligere i New England med købet af New England Storage Warehouse i Boston. Det markerede Iron Mountains første opkøb, og det gav virksomheden en stærk entré på markederne for forvaltning af medicinske og juridiske fortegnelser.
 
I midten af 1980'erne havde Iron Mountain akkumuleret alle de produktlinjer, der udgør grundlaget for den nuværende virksomhed. Den tilbød opbevaring af papirfortegnelser og administrationstjenester (herunder større operationer på de medicinske og juridiske vertikale markeder), tjenester til ekstern databeskyttelse og uundværlige optegnelser på markederne i New York og New England.
 
I 1988 tog Iron Mountain et stort skridt fremad med opkøbet af Bell & Howell Records Management, Inc., et datterselskab tilhørende Bell & Howell Corporation og fire gange så stort. Bell & Howell Records Management, der den gang var branchens førende, betjente 12 større amerikanske markeder, hvoraf ingen blev betjent af Iron Mountain. Som resultat blev Iron Mountain branchens første nationale tjenesteudbyder.
 
Væksten fortsatte: I 1995 kunne Iron Mountain notere sig en årlig omsætning på mere end $ 100 mio. Virksomhedens ledere følte, at tiden var inde til konsolidering af branchen inden for administration af fortegnelser. I februar 1996 blev Iron Mountain et aktieselskab og rejste kapital – delvist med henblik på at indlede denne konsolidering.
 
I dag er Iron Mountain blandt branchens førende inden for tjenester til lagring og informationsadministration og betjener 230.000 kunder i mere end 50 lande på fem kontinenter. Iron Mountain handles offentligt på NYSE under navnet IRM, er en S&P 500-virksomhed og er optaget på Fortune 1000 (aktuel placering: 649). Organisationer inden for alle større brancher – herunder mere end 95 % af FORTUNE 1000 – sætter deres lid til Iron Mountain som deres partner inden for informationsadministration.
 
Med en omsætning på $ 3,0 mia. i 2015 og den bredeste serviceplatform, der betjener de fleste globale markeder, er Iron Mountain verdens betroede partner i forhold til tjenester inden for opbevaring og informationsadministration.
 
Herman Knaust var profetisk tilbage i 1952, da han sagde “This business will mushroom…”
1951
 
Iron Mountain Atomic Storage Corporation grundlægges af Herman Knaust
 
 
 
1975
 
Iron Mountain, den nuværende virksomhed, køber den underjordiske mine og det større underjordiske sted i nærheden af Knaust
 
 
 
1978
 
Iron Mountain køber et overjordiske fortegnelsescenter i nærheden og påbegynder udvikling af opbevaringssystemer med høj tæthed
 
 
 
1980
 
Virksomheden udvides til New England med købet af et tredje underjordisk anlæg
 
 
Bliver grundlæggende medlem af Professional Records and Information Services Management (PRISM), der tidligere ACRC
 
 
 
1981
 
C. Richard Reese slutter sig til virksomheden som præsident og adm. direktør
 
 
 
1983
 
Iron Mountain udvider til New Hampshire og New Jersey
 
 
 
1986
 
Virksomheden opretter koncernhovedkvarterer i Boston og køber New England Storage Warehouse
 
 
Bliver den førende virksomhed inden for administration af fortegnelser i det nordøstlige USA
 
 
 
1988
 
Iron Mountain bliver en landsdækkende virksomhed med opkøbet af Bell & Howell Records Management Company
 
 
 
1991
 
Iron Mountain præsenterer kunderne for SafeKeeper – dets ejendomsbeskyttede system til opbevaring af fortegnelser
 
 
 
1994
 
Virksomheden lancerer konsulenttjenester for fortegnelsesadministration
 
 
 
1995
 
Richard Reese udpeges som bestyrelsesformand
 
 
 
1996
 
Iron Mountain handles nu på NASDAQ under symbolet IMTN
 
 
 
1997
 
Iron Mountain bliver verdens førende virksomhed inden for teknologisk spærring med opkøbet af Data Securities International, Inc. (DSI)
 
 
Indtager markedet for tjenester til administration af sundhedsinformation med opkøbet af Record Masters (HIMSCorp.)
 
 
 
1998
 
Iron Mountain bliver den førende eksterne databeskyttelsesvirksomhed i USA med opkøbet af Arcus Data Security, Inc. (omdøbes Off-Site Data Protection i 2001)
 
 
 
1999
 
Virksomheden opnår dets første internationale tilstedeværelse igennem opkøbet af British Data Management (BDM) i Storbritannien
 
 
Træder ind på det mexicanske marked med opkøbet af SAC Mexico
 
 
Overgår til New York Stock Exchange under symbolet IRM
 
 
 
2000
 
Iron Mountain træder ind i Sydamerika igennem opkøbet af Storage, S.A. i Argentina
 
 
Fusionerer med Pierce Leahy Archives, den næststørste virksomhed inden for administration af fortegnelser, hvilket gør Iron Mountain til den eneste virksomhed, der kan tilvejebringe et komplet udvalg af tjenester til administration af fortegnelser og information på den vestlige halvkugle og i Europa
 
 
Grundlægger afdelingen Iron Mountain Confidential Destruction (der senere for navnet Information Destruction)
 
 
 
2001
 
Virksomheden lancerer to nøgleteknologiløsninger for beskyttelse og lagring af information:
 
Elektroniske værdiskabstjenester til onlinebackup og -gendannelse samt digitale arkiver til administration af elektroniske fortegnelser 
 
2002
 
The Boston Business Journal udnævner Iron Mountain som "Årets virksomhed"
 
 
 
2003
 
Iron Mountain debuterer på listen FORTUNE 1000 som nr. 887
 
 
Ernst & Young udnævner adm. direktør Richard Reese som "Årets iværksætter i det nordøstlige USA"
 
 
Forøger markant dets tilstedeværelse i hele Europa igennem opkøbet af forretningsenheden for informationsadministration hos Hays PLC
 
 
 
2004
 
Iron Mountain klatrer til nr. 857 på listen FORTUNE 1000
 
 
Udvider dets tjenester inden for administration af immateriel ejendom igennem opkøbet af administrationsvirksomheden for domænenavne Arcemus®
 
Udvider sikre makuleringstjenester i Canada igennem opkøbet af franchisevirksomheden Proshred Security International Inc. i Ontario.
 
 
Danner forretningsenheden Iron Mountain Digital efter opkøbet af Connected Corporation, en førende virksomhed inden for backup og beskyttelse af distribuerede data
 
 
Virksomheden udpeger Bob Brennan som præsident for Nordamerika
 
 
 
2005
 
Iron Mountain fortsætter til nr. 811 på listen FORTUNE 1000
 
 
Når ind på stillehavsområdet med opkøbet af de australske og newzealandske forretninger hos Pickfords Records Management ("PRM")
 
 
Bob Brennan forfremmes til præsident og driftschef
 
 
Opkøber LiveVault Corporation, en førende leverandør af løsninger til diskbaserede onlineserverbackup- og gendannelse, hvilket yderligere udvider virksomhedens teknologiportefølje
 
 
 
2006
 
Iron Mountain klatrer til nr. 783 på listen FORTUNE 1000
 
 
Iron Mountain udvider dets organisation for myndighedstjenester. Åbner en ny myndighedsfokuseret forretningsenhed i Dulles i Virginia.
 
 
Opkøber DigiGuard, en førende leverandør af databeskyttelsestjenester i Australien og New Zealand
 
 
Boston Leader Summit hædrer Richard Reese med prisen Visionært lederskab
 
 
 
2007
 
Iron Mountain stiger til nr. 780 på listen FORTUNE 1000
 
 
Debutterer i Forbes Magazines "Top 400 Best Big Companies"
 
 
Udvider porteføljen med fortegnelsesadminsitration med opkøbet af Accutrac Software, Inc.
 
 
Opkøber Stratify, Inc., hvilket styrker dets portefølje af eDiscovery-tjenester
 
 
 
2008
 
Iron Mountain når nr. 722 på listen FORTUNE 1000
 
Bob Brennan udpeges som præsident og adm. direktør, og Richard Reese bliver og bestyrelsesformand 
 
Et magasin om sikkerhed udnævner Iron Mountain i dets årlige bedømmelse af nationens sikreste virksomheder, Security 500
 
 
 
 
2009
 
Iron Mountain klatrer til nr. 681 på listen FORTUNE 1000
 
 
Optages i S&P 500 Index
 
 
Når $ 3 mia. i årlig omsætning for første gang i virksomhedens historie
 
 
 
2010
 
Iron Mountain opkøber Mimosa Systems
 
 
Virksomheden udbetaler det første kvartalsvise afkast til aktionærer nogensinde og indleder et program til tilbagekøb af aktier
 
 
Iron Mountain klatrer 37 pladser op til nr. 644 på listen FORTUNE 1000
 
 
InfoWorld indlemmer Iron Mountain på dets liste "Green 15" over verdens mest økovenlige it-projekter
 
 
 
2011
 
Iron Mountain gennemfører salget af en digital forretningsenhed til Autonomy Corporation
 
 
Annoncerer en treårig strategisk plan for dens forretning og forpligter sig til at returnere $ 2,2 mia. til Iron Mountains aktionærer i 2013
 
 
Richard Reese genoptager rollen som adm. direktør for Iron Mountain
 
 
 
2012
 
Iron Mountain udpeger William Meaney som præsident og adm. direktør
 
 
Bestyrelsen godkender planen om at forfølge konverteringen til en REIT (investeringsfond for fast ejendom)
 
 
Monterer de første solpaneler på udvalgte opbevaringsanlæg
 
 
 
2013
 
Iron Mountain udpeger Alfred J. Verrechia som bestyrelsesformand
 
 
Richard Reese træder tilbage fra Iron Mountain og dets bestyrelse efter 31 år
 
 
Føjet til FTSE4Good Index for at imødekomme globalt anerkendte standarder for virksomhedsmæssigt ansvar
 
Iron Mountain ligger som nr. 712 på listen FORTUNE 1000 list
 
 
Annoncerede virksomhedens første forpligtelse til at reducere udledninger af drivhusgas med et mål på 5 % nedgang ved udgangen af 2014
 
 
 
2014
Iron Mountain ligger som nr. 726 på listen Fortune 1000 List
 
 
Overgår til en investeringsfond for fast ejendom pr. 1. 1
 
 
Offentliggør den første rapport over virksomhedsmæssig ansvarspolitik
 
 
Udpeger Appoints Jennifer Allerton og Pamela Arway som bestyrelsesmedlemmer
 
 
Køber Securit Records Management, sælger makuleringsforretninger i Storbritannien, Irland og Australien
 
 
 
2015
Iron Mountain ligger som nr. 730 på listen Fortune 1000 List
 
 
 
2016
Iron Mountain ligger som nr. 729 på listen Fortune 1000 List
 
 
 
2017
Iron Mountain ligger som nr. 649 på listen Fortune 1000 List
 
2018

Iron Mountain ligger som nr. 619 på listen Fortune 1000 List
 

 
 
 
2018
Iron Mountain ranks #619 on the Fortune 1000 List